Travminnen

Travminnen

Bjerke Juni-Löp 1967

Bjerke, Juni-Löp 1967

 

Det heter ju Nordiska Travmuseet, så därför är det naturligt att jag även sticker emellan med en och annan artikel från våra grannländer. Denna gång tar vi en titt på på hur ett lopp för högsta varmblodsklassen på Bjerke kunde arta sig för omkring 40 år sedan.   Scott Protector och Karsten Buer var som vanligt storfavoriter, och ende utmanaren på papperet var Merceno (Per Ulven), vars karriär emellertid var i dalande. Dessa två stod med 20 meters tillägg över 2 200 meter på en kvintett goda hästar bestående av Tove Bulwark (tränad av Karsten, körd av brodern Öyvind), Roy Judo (även han i Karstens regi, körd av Kristian Olsen), Dollo (Fritz Nilsen) och Orchid Hunter (Alf Ulven).

Favoriten höll lekstuga

Scott Protector startade sin vana trogen ganska sävligt och intog köpositionen under det inledande varvet. Framme i täten försökte Johan Cedell hålla ett jämnt, hårt tempo med Dorasong, men efter ett varv fick han sällskap av Merceno, vilken avlöste Dollo i dödens. 700 kvar satte Scott Protector fart, och redan i slutsvängen hade han nått ledningen för att sedan länsa undan till en solklar seger. Merceno blev efter sin tröttsamma resa utkontrad av Dorasong sista biten.

 

Scott Protector

 

1.15 blev bottenoddset på vinnaren som fick sluttiden 1.20,5 efter ett sista halvvarv på17,9. Värt att notera är även att Asbjörn Jensen stod som ägare till tre av hästarna i loppet: Tove Bulwark, Roy Judo och Scott Protector.

 

Erik Widén

 

 

Tillbaka till travminnen

 

Skriv ut | Tillbaka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här kan ni även besöka Eriks hemsida.