Travminnen

Travminnen

Dubbelt Julienne i Jubileumsloppet

 

Rollo, Tampiko, Julienne, Wiretapper, Callit, Gidde Palema och Beanie M.M. är bara en handfull av de aktningsvärda namn som finns bland vinnarna av Färjestads Jubileumslopp som avverkats sedan 1945. 1964 var det fråga om två heat över 1 600 meter auto och eventuellt ett tredje om det blev olika segrare i de två heaten. Dåtidens travdrottning Julienne var den klara favoriten i synnerhet som huvudopponenterna Merceno (Kai Eriksen) och Otkha (Gunnar Nordin) var mindre tilltalade av den korta distansen.

 

 

De båda heaten slutade också med komfortabla segrar för Sören Nordins ögonsten vilken inte behövde bruka sig för fullt i avgörandets stund. Git Boy (Stig Engberg) inledde snabbast i den första avdelningen, men avlöstes i täten efter 300 meter av Mars II (Rune Nordin) som höll bra till en andraplats, men var chanslös när Julienne spelade ut speeden på upploppet.

 

 

I heat två tog Julienne enkelt ledningen från ett sjundespår och fick efter ett halvvarv Otkha utanpå. Den senare gjorde ett tappert lopp, men kunde aldrig hota Julienne på allvar. Här slutade Merceno trea efter ett starkt slutvarv från en position sist i fältet.

 

 

Erik Widén

 

 

Tillbaka till travminnen

 

Skriv ut | Tillbaka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här kan ni även besöka Eriks hemsida.