Travminnen

Travminnen

Nedlagda travbanor – ett framtidsspöke?

Ruhleben

 


I tidigare artiklar på Travnet har jag redogjort för hur travbanedöden drabbat Hamburg-Farmsen och Amager. Beträffande den första och flera andra tyska banor kan nedläggelserna initialt tillskrivas följderna av andra världskriget. Emellertid har det tillkommit ytterligare faktorer som gjort att Tyskland som travnation inte tillnärmelsevis kunnat återhämta sig på samma sätt som samhället i övrigt (”det tyska undret”) såsom bookmakers, inbördes stridigheter mellan olika travförbund och brant stigande markpriser, vilka i sin tur lett till inköp av travbanor för betydligt mer lönsamma projekt och byggnationer. När det gäller danska Amager var kanske det sistnämnda huvudorsaken.

För svenskt vidkommande har utvecklingen fram till nu varit betydligt gynnsammare, men
när det gäller existerande travbanor ser framtiden inte alltför ljus ut. Fastän totalisatorspelet går åt rätt håll kan man med fog påstå att travbanornas entréintäkter går i motsatt riktning. Den onda cirkeln med ökat ombuds- och datorspel (nu även via mobiltelefon) liksom konkurrens av andra aktiviteter, högre bensinpriser etc. har gjort att travbanorna avfolkats i snabb takt. Det är möjligt att även vi inom en snar framtid står inför fullbordat faktum att en eller flera banor måste läggas ner. Förvisso är det pengarna (läs spelet) som är A och O när det gäller travets framtid – åtminstone för de styrande inom sporten – men betänk att en nerlagd travbana i många fall inte ersätts av någon ny och vad detta innebär för regionens aktiva utövare.

Några banor som gått i graven

Berlin-Ruhleben var en anrik bana som bombades sönder och samman under andra världskriget. Den öppnades 1908 och fungerade under första världskriget som interneringsläger för engelska civilister.

Charlie Mills med fru

Charlie Mills, ett av de allra största namnen inom europeisk travsport och välkänd i Sverige genom fantomhästen Gelinotte och Charlie Mills Trot på Romme, hade under en tid en del av sin verksamhet här, och det var på Ruhleben fjortonårige Johannes Frömming som hästskötare inledde sin lysande karriär.”Den Lille” som han kallades i tyska travkretsar satte den 18 februari 1935 ett världsrekord på samma bana då han vann alla sina sju uppsittningar.

Johannes Frömming
Johannes Frömming

Efter andra världskriget gick det utför med banan som avhöll sina sista tävlingar 1955. Ruhleben är numera en tunnelbanestation, inte långt från Spandaufängelset, där nazisten Rudolf Hess, en gång påtänkt som Hitlers efterträdare, avtjänade sitt långa straff som varade från 1946 till hans död 1987.

Hilversum
Hilversum

Travbanan i Hilversum stängdes 26 okt 1997 och såldes till storföretaget Nike, som nu etablerat sig på den plats där banan låg. Hilversum är en medelstor stad i nordvästra Holland
som för oss svenskar kom på tapeten för 40 år sedan då Alice Babs iförd leksandsdräkt här beträdde scenen som vår första representant i Eurovisionsschlagerfestivalen. Storloppet Grote Prijs der Giganten, som tidigare kördes på banan har bland annat sett Dart Hanover, Madison Avenue och The Onion som segrare.

Hilversums största attraktion och den enligt min mening främste holländske travare genom alla tider var Harios II (e. Kairos u. Salambo). 1960 var hingstens klart bästa år då han sopade hem såväl Prix de Amerique som International Trot (inofficiella VM). Den mörkbrune hingsten deltog även i Elitloppet samma år, och som enda häst på tillägg (2700 meter voltstart) gjorde han ett enormt lopp som inkluderade två galopper när han inkom som trea och moralisk vinnare för sin föga rutinerade kusk, Willem Geersen.

För banan i Recklinghausen (Hillerheide), i det folkrika Ruhr-området är framtiden dyster. Den stängdes den 7 okt 2006 och tanken är att den skall ersättas med någon slags arena för hästsport. Man håller dörrarna öppna för att även travet skall kunna erbjudas en plats, men jag befarar att detta endast kommer att ske på en amatörmässig nivå.

Banan, som invigdes 1929, var tidigare en stolthet för staden och hade även utomlands ett gott rykte. Ekonomin blev dock allt sämre, varför man till slut tvingades lägga ner verksamheten.
I dessa tider då man jämför segerstaplare kan det vara av intresse att nämna hästen Bodyguard of Spain, som hade Recklinghausen som hemmabana. Den 17 oktober 1996 tog han sin första av 38 raka segrar, vilka bröts först den 21 juni 2002 då han slutade tvåa. På Recklinghausen var det också som Zerberus satte sitt tvåårsrekord 1.15,7 för utländska hingstar och valacker år 2000.

Funktionärslokal
Denna oansenliga byggnad, som en gång i tiden fungerat som funktionärslokal, är det enda som återstår av Roosevelt Raceway

Den 7 februari 2000 var rivningen av Roosevelt Raceway ett faktum efter att banan dessförinnan varit stängd i 12 år och under 48 år ha försett Long Island med trav- och passgångarlopp av yppersta kvalitet. Roosevelt Raceway och systerbanan Yonkers Raceway
var under många år världsledande när det gällde publikservice, antal besökare och prissummor. Roosevelt International Trot, även kallat VM, är väl den löpning vi bäst känner till, och den rankades av många amerikaner som landets förnämsta efter Hambletonian.

Av banan återstår numera föga förutom namnet, som betecknar ett shoppingcentrum och en biograf.

Orsakerna till nedläggelsen kan i korthet sammanfattas enligt följande:
* Införandet av”Off Track Betting” 1971 (jämförbart med våra ATG-ombud).
* Konkurrens av nya attraktioner i banans närhet.
* Stigande markpriser, vilket gjorde banan till föremål för rivning och nyexploatering.

 

Tillbaka till travminnen

 

Skriv ut | Tillbaka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här kan ni även besöka Eriks hemsida.