Travminnen

Travminnen

En flygande avslutning

 

Jag fick en första glimt av Drammens travbana från Spiralen i samma stad. Spiralen är en skruvformad biltunnel inuti Bragemåsen som leder upp till Spiraltoppen där man har en magnifik utsikt över Drammensdalen. Travbanan liknade mest en cirkel på detta långa avstånd, men väl på plats fick 800-metersbanan en mer oval form.

Att det är svårt att hämta in längder om man sitter långt bak i fältet på en 800-metersbana har jag erfarit vid mina många besök i Arvika och Åmål och det man fick bevittna denna julilördag 1987 var bland det svettigaste jag upplevt. Drammens Grand Prix stod på programmet och med bricka 10 ställdes Rex Rodney mot kvalificerat motstånd av bland annat Lord Roy F. (Asbjörn Mehla), Hambler F. (Björn Garberg), Habib (Roger Walmann, på fotot i röd dräkt) och svenske Michigan (Karl-Gösta Fylking).

Hambler F. Tog kommandot och öppnade första halvvarvet efter 12 med Habib i dödens och Lord Roy F. I rygg. Farten bedarrade väsentligt efter hand och Rex Rodney som satt inlåst invändigt i fjärdepar, tycktes helt borta från segerdiskussionen. Vid ingången till sista sväng fann dock Kjell Håkonsen en öppning och vred på i dryga spår. Vid upploppets början syntes segern ouppnåelig, men med en slutrökare som klockades till drygt 02 sluggade sig Rex Rodney förbi en snopen Hambler F.

 

Erik Widén

 

 

Tillbaka till travminnen

 

Skriv ut | Tillbaka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här kan ni även besöka Eriks hemsida.