Travminnen

Travminnen

Dubbel till Karl O Johansson

Jägerso, Stodivisionen 13 juni 1981

 

Karl O Johansson, eller”Kalle på trappa” som han också kallades, är väl mest känd som tränare och körsven till internationella stjärnan Callit med massor och storlopp och bortåt nio miljoner kronor i portföljen. Att han även kunde hantera betydligt mindre framstående travare fick man bekräftelse på om man råkade vara på Jägersro den 13 juni 1981.

Seger nummer ett

I första avdelningen av V65 över 2640 meter (Klass 3, försök 5) lyckades han med konststycket att från bakspår slinka emellan hästar och trycka sig till spets med Lloyd Cross efter ett halvvarv. Väl i ledningen fick han sedan maska bort två varv i 20-tempo och försvann sedan från fältet i en blixtsnabb avslutning med Granska och Gun Palema som de närmast sörjande.

Seger nummer två

Stodivisionen, som var sista avdelningen på V65, och avgjordes över 1640 meter blev en rafflande uppgörelse, helt i publikens smak. Favoriten Minerva Dalia blev kvar i tredjespår och pullade så hårt att Weine Persson inte kunde backa ned henne i fältet. Även Karl O Johanssons Florioca hade positionsbekymmer och fick en dryg resa. Detta hindrade henne dock inte från att i en rasande finish plocka ner Kontiki C (Magnus Sandgren) och Filippa Spike (Tommy Magnusson) till slut.

Att sedan Kalles tredje uppsittning, King Prophet, endast klarade ett fjärdepris i Gulddivisionen fördunklade knappast glädjen nämnvärt.

 

Erik Widén

 

 

Tillbaka till travminnen

 

Skriv ut | Tillbaka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här kan ni även besöka Eriks hemsida.