Travminnen

Travminnen

Världsrekord!

Montéeliten

 

Det var inte bara Exploit Cafs explosiva avslutning till suverän seger i huvudloppets final man fick uppleva under elitloppssöndagen den 25 maj 2008. Lika spektakulär var Hot Tubs fenomenala uppvisning i Montéeliten som kördes som lopp två över 2140 meter och slutade med ett imponerande världsrekord.

Efter ett antal starter i Frankrike såväl under sadel som framför sulky med blandade framgångar spelades Hot Tub till jättefavorit. Franske toppryttaren, Philippe Maschaele, skulle ha hållit i tyglarna men råkade bryta ett ben i foten veckan före varför landsmannen Maxime Bezier fick hoppa in.

Redan efter 200 meter tog Hot Tub täten från ett sjättespår bakom bilen. Att det gick undan fick man kvitto på efter att första halvvarvet avlästs till 1.09,8. Global Derby (Sara Andersson), Knox Jenil (Anette Uglebjerg) och Isn ´t It Pacha (Saara Jalasti) var de som försökte haka på ledaren, men efter en förstarunda på 1.11,6 lämnades såväl de som det övriga fältet med åtskilliga längder, och vid målgång fanns bara en häst på banan. Segrartiden, 1.11,2, var lika med nytt världsrekord över medeldistans. Sintram Creek (Anna Rönning) och Knox Jenil tog platserna långt bakom segraren.

 

Hot Tub


Hot Tub (e. Sugarcane Hanover u. Bathing Beauty e. Nevele Pride) är uppfödd på Menhammar Stuteri och ägs av Firma Team Öhman ´s Stable. Han tränas av Marcus Öhman och har till dags dato sprungit in 7 329 122 SEK. Den högkapable hingsten har dessvärre ett humör som satt många käppar i hjulet, inte minst genom ett flertal galopper, framför allt framför sulky. Dessutom har han dragits med gaffelbandsproblem, vilket satt P för såväl träning som tävling. När detta skrivs (aug 2010) siktar man på en come back till hösten.

 

Erik Widén

 

 

Tillbaka till travminnen

 

Skriv ut | Tillbaka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här kan ni även besöka Eriks hemsida.