Hall of Fame


Travsportens Hall of FameTravsportens Hall Of Fame visar personer och hästar som varit betydelsefulla för travsportens utveckling och popularitet i Sverige och Norge.


Presentationsfilm av 2022 års invalda

Invalda 2022

Jomar BlekkanJomar Blekkan har i tre tiår vært den suverene eneren i midtnorsk travsport. Det har gitt over 4550 seire, fjerde mest i Norge. Blant dem hele ti Derby- og åtte Kriterieseire i Norge og Sverige. Han har vunnet 42 banechampionat, tatt fire NM og to landschampionat, og i en alder av 68 er han like seierssugen som for 30 år siden!

Läs mer

Liv HaslieLiv Haslie var Norges første kvinnelige profesjonelle travtrener og har gått opp stien for sine medsøstre med en ukuelig vilje, samt en stor interesse for hesten. Damen fra Skarnes ikke så langt fra grensen til Sverige kan se tilbake på mange år i sportens tjeneste, er fortsatt aktiv i en alder av 80 år, og har vunnet tillit der hun har vandret.

Läs mer

Timo NurmosTimo Nurmos har en lång och framgångsrik karriär bakom sig där han år efter år har tränat fram nya stjärnor och radat upp segrar i de största loppen. Framför allt på unghästsidan har Nurmos häpnadsväckande resultat genom hela tio Kriteriesegrar och nio vunna Derbyn. Nurmos hästar kännetecknas av att ständigt ha en exceptionell hög segerprocent. Hans framgångar präglas av en noggrannhet och målmedvetenhet som har gjort honom till en av de främsta tränarna genom tiderna. Timos nyfikenhet och ständiga förmåga att vilja fortsätta att utvecklas har gjort att han har varit fast förankrad i den absoluta toppen i ett par decennier.

Läs mer

Robert BerghRobert Bergh har under 30 år som A-tränare kontinuerligt tagit fram stjärnhästar och visat både en imponerande bredd och topp. I Sverige har han vunnit nästan allt som går att vinna och han har även vunnit stora segrar utomlands. Med över 5 000 tränarsegrar tillhör han Sverige-toppen.

Läs mer

Readly ExpressHan föddes till stjärna och infriade alla förväntningar och mer därtill. Svenskt Travkriterium och Svenskt Travderby var bara början på en karriär som kröntes med en fantastisk seger i Prix d’Amerique och avslutades med ett gripande avsked framför Elitloppspubliken på Solvalla.

Läs mer