Travminnen

Travminnen

Mowgli Prophet vårens rookie 1987

Solvalla

 

Det var med vissa förhoppningar Börje Öhman ur sitt åtta hästar stora stall plockade ut sexårige Mowgli Prophet (e. The Prophet u. Mariana Top) i V65 på Solvalla den 7 mars 1987 efter en övertygande insats i föregående lopp. När totofavoriten Sadami Farlig blev störd till galopp i första sväng brisade Börje till täten och var sedan aldrig hotad tros en god avslutning av Lindes Way (Erik Berglöf).

Inför nästa start, som skedde på Umåker två veckor senare, hadeMowgli Prophet flyttats upp från Klass I till Bronsdivisionen men spelades ändå ner till 1.74 på toton. Även här syntes hästen tidigt i ledningen och hade inga större bekymmer med att hålla undan för Winges Shoe Shot och Lady Headland till slut.

Den succéartade vårsäsongen avslutades i Bronsdividionen på Åby den 11 april.
Det var första gången valacken startade bakom bil, men det bekom honom inte det minsta och receptet”spets och slut” tillämpades ännu en gång.

Den fortsatta karriären blev minst sagt lyckad och innefattade segrar i Norrländskt Varmblodsmästerskap, Ådalspriset, St.Michel Ajo, C.Th.Ericssons Memorial, The Owners Trophy plus en mängd goda placeringar i större lopp.

Totalt blev det 175 starter för Mowgli Prophet, med en segerprocent på 30%.
Prissumman kom att uppgå till 3 247 230 kronor och som snabbast travade han
1.12,9ak.

 

Tillbaka till travminnen

 

Skriv ut | Tillbaka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här kan ni även besöka Eriks hemsida.