Kvinnliga vinnare på Solvalla

I takt med att kvinnorna tar för sig mer och mer så borde det inte dröja länge innan de vinner det största loppet i Sverige. I avvaktan på det så har vi tittat på vilka kvinnor som vunnit lopp på Solvalla under Elitloppssöndagen, de senaste tio åren.

Vi har hittat sju vinnare, tre i sulkylopp och där stod Jennifer Tillman för en dubbel 2015. Det har för övrigt ingen kvinna klarat förutom Jennifer under denna perioden. Hon inledde i lopp 3 med Dragon Tooma i speedracet över 140 meter med autostart.  Sedan fortsatte hon med överraskningen Royal Fighter i Elitloppets första försök som gick som lopp 8.

2017 körde Anna-Karin Rundqvist (bilden) blixtsnabbe Like Lightning (tränad av Annelie Almgren) till seger i Speedracet. Denna gång 640 meter och autostart. På sätt och vis tog Anna-Karin en dubbel också eftersom ”loppet” var uppdelat i flera heat. Det första heatet vann Anna-Karin och Like Lightning på 1.07,6, medans man i finalen nöjde sig med 1.08,2.

De fyra montésegrarna har alla tagits i Montéeliten. Här är de fyra vinnarna:

2013: Having Said That med Christina Lindharth
2014: Tsar de Houelle med Sandra Svensson
2016: Be Mine de Houelle med Marie Bacsich
2018: Be Mine de Houelle med Marie Bacsich

Som ni ser en dubbel till Marie 2016 och 2018.

En annan sak vi slås av är att både Sandra Svensson (numera Mårtensson) och Jennifer Tillman finns med över segrare på Solvalla under Elitloppssöndagen de senaste tio åren. Och båda jobbar nu tillsammans i TV!