Robert Bergh till 5 000 segrar

Fyra svenska travtränare har nått 5 000 segrar eller mer, i och med att Robert Bergh idag vann med Mellby Indigo på Bergsåker. De övriga tre är Stig H Johansson, Olle Goop och Åke Svanstedt. – Ett rätt skapligt gäng att tillhöra och att jag nått dit gör mig mycket glad säger Robert Bergh efter jubileumssegern.

Svenskt Travkriterium 2019 – Power och Robert Bergh. Foto: TR Bild

Idag har Robert stallar i närheten av både Bergsåker och Åby, men också en borg på hästcentrat Grosbois i Paris. Långt över 100 hästar i träning innebär långa arbetsdagar.

– Min gård på Västkusten fungerar mycket bra. Vi har tagit över tusen segrar sedan vi kom i gång där och jag kan nu bedriva bra varierande träning anpassat efter varje individ säger Robert.

Sedan senaste jubileumssegern (seger 4 000 togs med Tudor Kronos på Åby 20 december 2017) har stall Bergh startat på alla banor i Sverige utom Karlshamn.

– Där har jag aldrig tävlat men kanske får det bli ett besök där i framtiden.

Sedan Tudor Kronos har stallet plockat många segrar med många bra hästar. Några sticker ut. En är Mindyourvalue W.F. som 2021 bland annat vann SM i monté.

– Hästen var inledningsvis stressad och trots att han tidigt tjänade en miljon var jag inte nöjd, utan jag kände att det fanns fler nivåer i honom. Han vann fyra raka segrar i höstas innan han gick ner till Frankrike igen. Han är en internationell häst som stortrivs på Vincennes. Han har nu tjänat 360 000 kronor på tre starter och snart når han tio miljoner säger Robert.

Hail Mary vann Derbyt 2020.

– Hail Marys 4-åringssäsong var enorm. Vi vann inte bara Derbyt utan han avslutade året med att vinna Breeders’ Crown i Eskilstuna. Totalt vann han 12 lopp på 14 starter det året.

Power vann Kriteriet 2019.

– Han var grymt bra som 3-åring men han vann även Europaderbyt i Paris som 4-åring. Den kullen var enorm bra och med i loppet var bland andra Green Grass, Guzz Mearas, Aetos Kronos, Gotland, Ecurie D. och Gu d’Heripre.

Fifty Cent Piece tog en fin trippel 2021.

– Ja vi lyckades vinna Drottning Silvias Pokal, Stosprintern och Breeders’ Crown så hennes första år i Sverige blev mycket bra.

Berghs stallform nu är god med V75-segrar två helger på raken då Buska Blyg vann på Färjestad och Chestnut Bojje vann i Östersund. Och Dagens seger var extra härlig då han körde segraren själv och att den skedde på Bergsåker där allt började för Robert.

Jubileumshästen Mellby Indigo vann inledningsloppet i Sundsvall lätt och det var en glad Robert Bergh som klev in i vinnarcirkeln på Bergsåker.

– En otrolig resa jag varit med om som tränare, med stora lopp och härliga minnen sa Robert i vinnarcirkeln!

Vi ber att få gratulera till 5 000 segrar!

– Tackar säger Robert som nu spänner bågen som nästa tusental.