Roger Walmann hedras på Bjerke

4 juni, 2019

På söndag hedras Roger Walmann på Bjerke i samband med att Oslo Grand Prix körs, då han numera är invald i Hall Of Fame – Travets storheter.

Roger Walmanns travresa handlar om norrmannen som reste till Sverige med två tomma händer och byggde upp en karriär som en av Europas främsta tränare. Nu, 28 år senare, kan Roger Walmann se tillbaka på en gärning som givit över 2 700 tränarsegrar, 345 miljoner inkört och imponerande 35 segrar i Grupp I-lopp.

Ett erbjudande att flytta från Norge och öppna verksamhet på Sundbyholm 1991 blev en nystart på karriären och början på en framgångssaga som varken Roger själv eller någon annan kunnat föreställa sig.

Listan över storloppssegrar och stjärntravare är lång. Främst av alla håller Roger Walmann världsrekordhållarstoet Giant Diablo som ”kunde allt” och travade in över 13 miljoner kronor, Habib, som vann VM-loppet i USA, elitloppsvinnaren Magic Tonight, derbyvinnaren Colombian Necktie, Stochampionatsvinnarna Calamara Donna och Tamla Celeber och många fler.

Motivering Roger Walmann: VM och Elitloppet vann Roger Walmann med hingstar. Men han är minst lika känd för sin fina hand med ston. Giant Diablo, Tamla Celeber och D’One är några av de ston som tävlat på den allra högsta nivån. Prestationer som nu tar Roger Walmann in i Hall Of Fame.