Tack Margareta!

Styrelse och personal vid Nordiska Travmuseet i Årjäng mottog med stor sorg beskedet om Margareta Wallenius-Klebergs bortgång fredag 14 april.

Margareta var en klippa för museet, och samtidigt en god vän för alla oss som fick arbeta tillsammans med henne. Hon valdes in i museets styrelse 2008 och har sedan dess varit mycket aktiv och viktig i styrelsens arbete för att säkra en positiv utveckling för Nordiska Travmuseet.

Margaretas stora intresse för travsportens historia och kultur var helt unik. Hon var mycket kunnig, och ställde stora krav på kvalitet och professionalitet i museets arbete. Men alltid med sin helt speciella, varma humor och en enorm stolthet över den sport hon tyckte så mycket om.

Även den amerikanska travsporten låg Margaretas hjärta nära och som tack för sin stora insats blev hon första kvinna att bli invald i Hall of Fame i Harness Racing Museum i Goshen. Självklart är Margareta även invald i Nordiska Travmuseets Hall of Fame, också där som första kvinna, och hon är även hedersmedlem i museet. Två utmärkelser som vi vet betydde mycket för henne.

I och med Margaretas bortgång blir det ett stort tomrum i de organisationer där hon engagerade sig. Med sin varma personlighet, sin stora kunskap och intresse för travsporten och sin välkända omtanke om sina vänner kommer hon bli djupt saknad.

Styrelse och personal vid Nordiska Travmuseet i Årjäng känner stor tacksamhet för allt vi fick uppleva och dela tillsammans med Margareta.

Våra tankar går nu till Margaretas barn Jonas och Annika med familjer och livskamraten Tore.

Styrelse och personal Nordiska Travmuseet