Torbjörn Jansson väljs in i Hall Of Fame

Torbjörn Jansson väljs in i Hall Of Fame, Travets Storheter, då han varit en av landets ledande tränare och körsvenner under lång tid. Han har vunnit det mesta som går att vinna och har en imponerande lista av storloppssegrar såväl i Sverige som internationellt. Raden av storloppssegrar är mycket lång och vittnar om en makalös karriär.

Torbjörn föddes in i travet då hans pappa Torsten var tränare i Åmål, och några år i Axevalla. Det stod tidigt klart att det var travet som var det som gällde då han började vara i stallet ”så långt jag kan minnas” enligt honom själv.

Som 18-åring flyttade han till Solvalla och arbetade på Bisslinge åt Wallner/Lindstedt. Under en tid hann han också arbeta hos Tommy Hanné innan han sommaren 1973 flyttade hem till Åmål igen.

”Pappa hade brutit benet och då behövdes jag hemma. Det var också då jag började köra lopp. Det började med två andraplatser innan jag vann i den tredje starten”, minns Torbjörn från den tiden.

Under ett års tid kom han sedan att åka runt i Europa som skötare åt Noble Action som då tränades av Sören Landin. Efter det var han hos Stig H Johansson en tid innan det blev en lång sejour hos Gunnar Nordin. Tiden hos honom ser Torbjörn själv som en fantastisk tid där han fick lära sig mycket. Han påpekar att Gunnar redan på den tiden körde en del hästar barfota och var en föregångare.

1979 var det dags att bli proffstränare och 1/1 1980 tog han ut licensen. Då höll han till i Handen men 1984 köpte han Seglinge och där har han sedan blivit kvar även om han idag håller till i en nybyggd del sedan han styckat av tomten.