Utökat samarbete med Svensk Travsport

20 maj, 2019

Nordiska Travmuseet i Årjäng och Svensk Travsport har tecknat ett avtal kring ett utökat samarbete. Sedan april har museet hjälpt Svensk Travsport med att ansvara för travsportens historiska statistikhantering och bildarkiv.

 

Marita Arvidsson

Svensk Travsport och Nordiska Travmuseet har arbetat nära varandra under lång tid där museet bland annat samlar olika dokument och föremål ur sportens långa historia. Nu utökas det samarbetet och museet får ett tydligare och starkare ansvar för sportens historia.

– En sport utan historia blir väldigt fattig. Det är först i historiens ljus man förstår de fantastiska prestationer som görs idag. Genom att tydliggöra att Nordiska Travmuseet har uppdraget och ansvaret för Hall Of Fame och sportens historiska statistik säkrar vi att ingenting missas eller glöms bort, säger Tomas Fyhr, marknads- och kommunikationschef på Svensk Travsport.

De bilder som idag tas av Svensk Travsports dotterbolag TR Media lagras digitalt. Men de äldre bilder som fysiskt förr fanns i Hästsportens Hus, finns nu i Årjäng.

– Vi är stolta och mycket nöjda att kunna hjälpa Svensk Travsport med att vårda sportens historia i än större grad säger Marita Arvidsson, chef för Nordiska Travmuseet i Årjäng.

Ett annat område man nu samarbetar kring är statistik, så att media, banor och privatpersoner ska kunna få så bra service som möjligt.

– Här har vi gemensamt engagerat Hasse Svennehed som statistikansvarig och han har redan påbörjat sin nya tjänst. Han kan mycket om sportens historia och vet ofta var någon uppgift finns att hitta. Att vi nu får en tydlig expert gällande detta kommer att glädja många, berättar Marita Arvidsson.

För frågor om historisk statistik och travhistoria, kontakta:

Hasse Svennehed, hasse@travmuseet.com, 070 – 527 21 81